Itt a nyár és valahogy ki kell élnem a kézműveskedős hülyeségeimet. Mivel amúgy extrém gyorsan unok bele dolgokba, valami egynapos. Vajon mi lenne a lekvár főzésnél jobb módja az ilyen energiák levezetésére? J már úgyis mondja egy ideje, hogy barackot tenne el. 

Szerdán hozzá is láttunk. Hajnali negyed hétkor irány a piac. A legnagyobb szerencsénkre itt van egy szinte a ház alatt. Megvettük a kívánt mennyiséget, aztán irány melózni…

Délutánra nagybevásárlást terveztünk. Valahol a Tesco közepén döbbentünk rá, hogy mindenképpen aznap kell befőtnünk, mert másnap egyikünk sincs otthon este, péntekre pedig megrohad a gyümölcs. Gyors beszerzése következett a szükséges hozzávalóknak. Ekkor jutott eszembe, hogy miért csak hagyományos lekvárt csinálnánk. Csináljunk valami különlegeset is. Segítségül hívtuk hát az internetet és megállapodtunk a citromos-mentás, illetve a levendulás ízekben. Ja, de sehol nem lehet kapni levendulát… Még szerencse, hogy a közeli patikában találtunk levendula teát. Nem olyan mint a friss, de a célnak megfelelt.

Otthon lepakoltunk, én nekiálltam magozni a gyümölcsöt. Addig J átugrott nagyihoz, üveget vadászni. Mire visszaért egy tál apróra vágott és egy tál kimagozott barack várta… meg másik hét kiló, amihez még hozzá se értem. Mondjuk nagyszerű rendszert dolgoztam ki. Öt barackot kimagoztam, hatnak megfelelőt felvagdostam, aztán a másnapi kaja elkészítéséhez végeztem valamilyen részfolyamatot és kezdtem előről a kört. Meglepő módon baromi jól haladtam. 

Mikor J hazaért megváltozott egy kicsit a menetrend. Ő aprított, én sütöttem a másnapi kaját, főztem a lekvárt és raktam el szép sorjában. Így lettünk kész kajával, lekvárral, takarítással éjfélre. Már csak fel kell cimkézni az üvegeket. ^^

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s